Besparen op kantoorruimte

Besparen op kantoorruimte

Op kantoorruimte besparen: een verstandige zet

Minder geld uitgeven aan huisvesting? Dat is een koud kunstje met onderstaande tips.

#1 Het schot voor open doel (maar ook die kun je missen): kies voor flexwerken en ga voor minder vierkante meters kantoorruimte. Flexwerken zorgt ervoor dat veel van jouw mensen niet meer dagelijks van negen-tot-vijf achter hun bureau zitten. Minder vierkante meters = minder huisvestingskosten. Katsjingg. Dat is makkelijk verdiend!

p.s. Minder vierkante meters betekent: beter plannen. Laat niet alle afdelingen op dezelfde dag vergaderen. Dat past nu eenmaal niet meer ;-).

#2 Kies voor een andere locatie. Het huren of kopen van kantoorruimte op een A-locatie kan flink in de papieren lopen. Daarbij is een minder voor de hand liggende locatie -denk aan een oude schuur of leegstaande fabrieksruimte- vaak al de eerste stap naar een inspirerende werkomgeving. Let wel op de bereikbaarheid. Klanten houden er niet van om kilometers om te rijden.

#3 Ga voor een partij die een slimme inrichting realiseert tegen een redelijk budget. Want een kantoorinrichting hoeft echt niet de wereld te kosten. Met een slimme inrichting kun je heel effici?nt werken (en vergaderen, presenteren en pauzeren) op een beperkt(er) aantal vierkante meters. Of in een pand waar je dat op het eerste gezicht niet had gedacht. En denk out-of-the-box. Vergader, presenteer ?n lunch in de kantine. Overleg aan het kantooreiland of tijdens een wandeling (goed voor lijf en leden). En brainstorm eens in het park, in die nieuwe horecagelegenheid of in het verzamelpand op de hoek. Verandering van spijs doet? juist!

Okay, even terug naar het topic: besparen. Bij GZ halen we ook bij een kleiner budget het onderste uit de kan. Onze interieurspecialisten weten alles van de meest effici?nte inrichtingen en houden desgewenst rekening met groei en krimp. Ze zitten bomvol inspiratie en weten het DNA van jouw bedrijf te vertalen in jouw kantoorinrichting. Onze directeur Wout van Laar roept niet voor niets met regelmaat: ?Tafels en stoelen kun je overal kopen, wij leggen de lat echter graag wat hoger.? Reden genoeg om eens verder te praten toch?

Deel deze pagina: