De Klassieker

De Klassieker

Pantone is dé spraakmaker in kleurenland. Het is dan ook niet voor niets dat interieurgoeroes gespannen hun adem inhouden wanneer Pantone haar keuze voor de kleur van het jaar presenteert. Ja, ook die van de GZ studio. En wat zijn we tevreden met de keuze voor dit jaar. Maak kennis van Pantone’s kleur van het jaar 2020: Classic Blue.

Waarom grijpen we toch zo snel naar blauw?
‘We leven in een tijd waar we vertrouwen en hoop nodig hebben,’ vertelde executive director van Pantone Leatrice Eiseman tijdens de release van de Pantone Kleur van het jaar 2020. ‘Die vorm van zelfvertrouwen en consistentie komt bij Classic Blue naar voren, het is een betrouwbare blauwtint waar we altijd op kunnen vertrouwen.’ Classic Blue is een kleur die staat voor de geest, voor intelligentie en voor verstand. De kleur straalt evenwicht, efficiency en stabiliteit uit. Net als de meeste andere blauwtinten dus. Want waarom denk je dat de Nederlandse diender zich dagelijks in het blauw steekt? Het politiepak straalt kalmte en macht uit. Daarnaast wordt blauw ook volop toegepast in bedrijfslogo’s. En dat heeft alles te maken met de associatie met integriteit en oprechtheid.

Blauw in het interieur
Blauw is, mede vanwege de toepassing in logo’s, ook een veel geziene kleur in zakelijke interieurs. Het GZ-logo valt ook in deze categorie. Of wij dan alleen blauwe interieurs ontwerpen? Natuurlijk niet! Blauw -en dus ook Classic Blue- is geweldig te combineren met andere blauw- en groentinten. Met warm hout. Met stoer metaal. Met goudtinten. Met beplanting. Onze ontwerpers kunnen prima overweg met deze kleur, maar laten zich ook graag uitdagen. Heb je een huisstijl met een niet gebruikelijke kleur? Wij gaan graag voor je aan de slag!

Deel deze pagina: