Geen woorden maar daden: GZ gaat dagje Plastic vissen

Geen woorden maar daden: GZ gaat dagje Plastic vissen

Met Plastic Whale vissen naar afval grondstoffen

Begin deze week hebben we in de Amsterdamse grachten met een aantal collega’s van GZ OfficeXperience geoogst! Samen met onze partner Vepa Office Furniture uit Hoogeveen en Plastic Whale hebben we Plastic afval uit de Amsterdamse grachten gevist. Waarde-creatie van afval blijkt een feit.

Vepa en Plastic Whale lanceren circulaire meubellijn

Recent heeft Vepa een nieuwe meubellijn, Whale Circular Furniture gelanceerd. High-end kantoormeubilair vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic. Het bijzondere van de collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten vist. Tot op heden zijn er al ruim 100.000 PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens worden geüpcycled tot kwalitatieve producten, waaronder hoogwaardige designsloepen en nu dus ook kantoormeubilair.

De Vepa Felt stoelenserie is ook een fantastische aanwinst binnen ons duurzame GZ assortiment!

Felt genomineerd voor de Green Product Award 2018

Deze stoel is gemaakt van ca. 70 gerecyclede PET-flessen, en is genomineerd voor de Green Product Award 2018

GZ heeft een handje geholpen. Onze uitdaging is om voor bijna elk traditioneel kantoormeubel rondom jouw werkomgeving een duurzamer, soms zelfs circulair alternatief te bedenken. Dat kunnen ook tapijttegels zijn, geproduceerd van oude visnetten, of hanglampen gemaakt van gerecycled karton, stoelen 3D geprint van oude koelkasten of zelfs bureaubladen gemaakt van geperste stoffen. We hebben het niet over afval, maar oogst! We maken dezelfde producten, maar soms met andere grondstoffen. GZ OfficeXperience besteedt veel tijd en aandacht aan onderscheidende fabrikanten met één belangrijke deler; passie voor duurzame werk,- en leefomgeving. Je moet niet bedenken, je moet het DOEN!

Dus; Wie gaat er binnenkort nog een keer met ons mee plastic vissen uit de Amsterdamse grachten? LET’S GO!

Deel deze pagina: