Lekker rustig werken

Lekker rustig werken

?Ja, is goed lieverd. Kook jij dan vanavond? Fijn.?
?Meneer Van Dijk, u ontvangt uw bestelling morgenochtend.?
?Genoten gisteravond? Ik las in de krant dat het een waanzinnig optreden was.
?Natuurlijk, u kunt rekenen op gericht advies.?

Zomaar wat geluiden die je op de werkvloer hoort van collega?s onderling en aan de telefoon. Tel daar nog even een dichtslaande deur en een ratelende printer bij op. Behoorlijk storend, zeker wanneer je je wilt focussen op jouw eigen werk of wanneer je zelf een telefoongesprek wilt voeren. Gelukkig zijn er tal van oplossingen waarmee je de akoestiek op kantoor kunt verbeteren. ?

Wat is akoestiek?
Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Wanneer men stelt dat een ruimte een slechte akoestiek heeft, dan wordt bedoeld dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Met andere woorden: er zitten ofwel teveel mensen op een beperkt aantal vierkante meters ofwel de ruimte is niet geschikt voor de werkzaamheden waar deze voor wordt ingezet. Je kunt je voorstellen dat in een concertzaal andere eisen ten behoeve van de akoestiek worden gesteld dan in een kantooromgeving.

Akoestiek op kantoor
De toename van populariteit van kantoortuinen en andere open-kantoor-constructies zorgt voor een toename van akoestische problemen. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen die ook nog eens esthetisch zeer verantwoord zijn!

? Akoestische panelen
functioneel en volledig naar eigen smaak te produceren

? Akoestische systeemplafonds of -wanden
esthetisch hoogstaand en super geluidsabsorberend

? Beplanting
planten hebben een geluidsabsorberende werking. Daarbij zorgen ze voor een schonere werklucht. Win-win!

? Zachte vloerbedekking en raambekleding
Tapijt en gordijnen absorberen hoogfrequent geluid waardoor de klankkleur warmer en dus aangenamer wordt.

GZ heeft bovenstaande en talloze andere professionele oplossingen voor een prettige werkomgeving. En je kent GZ. De oplossingen zijn ook nog eens waanzinnig goodlookin?! Creativiteit stroomt bij onze interieurarchitecten door het bloed. Ook als het gaat om de akoestiek. Het resultaat? Een inspirerende kantooromgeving op maat, akoestisch zeer verantwoord en bovendien bijzonder verrassend.

Verder praten? GZ OfficeXperience is er voor ieder kantoor. Meer weten? Neem contact op met GZ OfficeXperience via info@gz.nl, 075-6351231 of www.gz.nl.

Deel deze pagina: