Papierwerk

Papierwerk

Papieren meubilair en accessoires

Papierwerk, een term met een flinke negatieve lading. Men heeft direct de associatie met grote stapels achterstallige administratie. Onze associatie? Wij denken aan de prachtige lampen van Greypants, aan de waanzinnige Wiggle chair en aan het milieuvriendelijke printpapier van BalancePure.

Om op te kladden

GZ OfficeXperience levert verschillende soorten duurzaam papier waaronder:

Multicopy Zero. Dit CO2-neutrale premiumpapier is geschikt voor alle kantoormachines. MultiCopy produceert dit in FSC- en PEFC- gecertificeerde Scandinavische fabrieken. Het papierproductieproces wordt bijvoorbeeld bijna volledig aangedreven door hernieuwbare biobrandstoffen. Het papier vervaardigen ze op verantwoorde wijze uit duurzaam hout. Dat hout verkrijgt MultiCopy uit duurzaam beheerde bronnen: voor elke boom die wordt geoogst, planten ze twee of drie nieuwe bomen.

Dit gerecycled helderwit ongestreken kantoorpapier maakt men van 100% gerecycleerde vezels. BalancePure heeft hetzelfde kwaliteitsniveau als houtvrij ongestreken kantoorpapier. Dat komt doordat BalancePure zorgvuldig gebruikt papier op witheid selecteert en sorteert.

Papierwerk om in te leven

Of papier een positieve bijdrage kan leveren aan jouw kantoor-, zorg- en leeromgeving? Nou en of!

Greypants lampen. De eerste Graypants lamp zag in 2007 het levenslicht. Deze van gerecycled golfkarton geproduceerde lampen heten de Graypants Scraplights. Ze zijn inmiddels in veertig landen ongekend populair. En niet voor niets.

Toegegeven, je moet ervan houden. Deze Wiggle chair is gemaakt van golfkarton en hardvezelplaat. De ontwerper is Frank Gehry, een architect die bekend staat om het gebruik van ongewone materialen. De Wiggle Chair zit comfortabel, is robuust en bovendien duurzaam.

Richlite meubilair. Richlite maakt meubels uit lagen papier van gerecycled afval en FSC-hout. Deze elementen perst men met phenolhars tot stootvaste panelen. Het resultaat is keihard, waterbestendig en door-en-door gekleurd. Bovendien is het enorm ecologisch verantwoord.

Heb je de Moooi paper chandelier al gezien? Deze kroonluchter bestaat uit papier dat laag voor laag is geplakt en vervolgens afgelakt.

Papierwerk, da’s gewoon gaaf en milieuvriendelijk tegelijk!

Deel deze pagina: