Hoofdkantoor GVB

Portfolio

Inrichting GVB Hoofdkantoor

Op de Arlandaweg, het hoofdkantoor van GVB, wordt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam verzorgd. Metro’s, trams, bussen en veren over het IJ en Noordzeekanaal vervoeren dagelijks bijna een miljoen mensen. 

In 2018 zette GVB een aanbesteding uit voor een nieuwe partner om haar locaties in te richten. GZ OfficeXperience is deze uitdaging aangegaan en kreeg de opdracht gegund. 

Met de opkomst van het coronavirus en de veranderende werkcultuur, besloot GVB een deel van het hoofdkantoor af te stoten en het overgebleven deel te renoveren. Dit was een uitdaging, aangezien het kantoor tijdens de verbouwing operationeel moest blijven. 

In 2020 werd Claudia Zuiderwijk door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB. Dit was een uitgelezen kans om haar visie te implementeren in het nieuwe interieur van het hoofdkantoor op de Arlandaweg. 

In samenwerking met het projectteam van GVB begonnen we in 2021 met het ontwerpen van het nieuwe interieur, wat resulteerde in een concreet plan in medio 2022. De oplevering vond plaats in februari 2023. 

Door toevoeging van informele overlegplekken en concentratieruimtes is het nieuwe kantoor een gastvrije omgeving voor medewerkers geworden. Werkgebieden faciliteren nu de actuele werkzaamheden, in plaats van duidelijk gescheiden afdelingen. Zoek je wat rust om te werken? Dan kun je terecht in de “bibliotheek”. Moet je intensief samenwerken aan een project? Daarvoor is een aparte ruimte ingericht. 

Ook de entree voor bezoekers is vernieuwd. Een nieuwe hospitality hub zorgt voor een verbeterde service-ervaring, terwijl het aangrenzende werk-café met zelfbediening niet alleen lunchfaciliteiten biedt, maar ook ruimte om gasten te ontvangen en kort te overleggen. 

Deel deze pagina: