Koninklijke Vezet

Portfolio

KONINKLIJKE VEZET

Inrichting van:

Hoofdkantoor

Oppervlakte:

3200m2

Merken:

Vepa, Fields, Nani Marquina, Secto, Interface

In samenwerking met:

Architect: BBHD Architecten
Aannemer: Verwol

Koninklijke Vezet is marktleider in de vers food branche. Het bedrijf levert een belangrijke economische bijdrage aan de regio en werkt nauw samen met lokale agrarische bedrijven. Vezet is onderdeel van G. Kramer & Zonen Beheer B.V.. Dit is een familiebedrijf dat ontstond uit de zuurkoolfabriek G. Kramer, opgericht door Gert Kramer in 1890. De missie van Koninklijke Vezet is om gezond eten makkelijker te maken. Het bedrijf is de grootste speler in Europa op het gebied van kant-en-klare groente, gesneden fruit, salades en gekoelde maaltijden.

In het nieuwbouwhoofdkantoor in Warmenhuizen, dat door BBHD Architecten is ontworpen, is de geschiedenis van het bedrijf meegenomen. De zadeldaken refereren aan het zuurkoolhuis van Gert Kramer.

In het interieurdesign hebben we een aantal referenties aan de huidige kernactiviteit gestopt. Eén daarvan is dat de vloeren in de hal veranderen in een overgankelijk tapijtontwerp dat de wandelpaden in een veld met verschillende gewassen voorstelt. De receptiebalie is speciaal gebouwd door interieurbouwer Verwol naar een ontwerpsamenwerking van Verwol en GZ. Het mos in de balie is door GZ geleverd. Ook heeft Verwol zich ingezet voor het realiseren en de oplevering van de plafonds, het maatwerkmeubilair en de systeemwanden.

Zowel Koninklijke Vezet als GZ zijn sterke voorvechters van het inzetten van duurzaamheid. Daarom is ook niet elk meubel in het nieuwe hoofdkantoor nieuw. We hebben de banken uit de pantry hergestoffeerd en bijna 60% van de bureaus geüpcycled.

Het Vezet hoofdkantoor is een project waar nauwe samenwerking tussen alle partijen een belangrijke rol speelde en in het eindresultaat is goed te zien hoe succesvol deze samenwerking geweest is.


KLAAR
VOOR EEN INSPIRERENDE WERKOMGEVING?
    Deel deze pagina: