Netherlands Aerospace Centre (NLR)

Portfolio

NETHERLANDS AEROSPACE CENTER (NLR)

Inrichting van ruimtes:

Werkplekken, individuele concentratieplekken, overlegplekken, auditorium, zonwering, vergaderruimtes, restaurant, entree

Merken:

Konig en Neurath, Kastel, Vepa, Maatwerk: Het Wout

NLR – het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum ofwel the Netherlands Aerospace Centre – is het instituut voor luchtvaat- en ruimtevaartonderzoek in Nederland. De non-profit is opgericht in 1919 en heeft inmiddels 650 werknemers.

Bij het kantoor in Marknesse was GZ betrokken als leverancier voor het interieurontwerp dat door de architect Inbo al was gemaakt. GZ was hierbij verantwoordelijk voor de levering van meubilair, zonwering en maatwerk. Het exterieur en interieur van NLR zijn geïnspireerd door lucht- en ruimtevaart, alsmede door het belang van wetenschappelijke kruisbestuiving.

Het minimalistische, functionele design straalt rust, orde en overzichtelijkheid uit. Dit is een reflectie van de “safety first”-gedreven manier waarop de luchtvaart functionaliteit en stijl combineert. Het meubilair bolstert aerodynamische lijnen, vloeiende curves en grote oppervlakken die distinctief zijn voor de vleugels en exterieurs van vliegtuigen.

Het accent op deze rust en orde wordt gevormd door een speelse knipoog: de LGTM-lampen (‘Let’s go to the moon’) van Dark stellen de naverbranders van een raket voor. Andere merken meubilair die we geleverd hebben zijn König+Neurath, Kastel en Vepa.

Het iconische kantoor van het Netherlands Aerospace Centre is onder andere aangevuld met vakkundig geproduceerd maatwerk. Het project is een mooi voorbeeld van de manier waarop GZ samenwerkt met andere partners, zoals architecten, in nieuw- en verbouwprojecten.

Blader door onze projecten


KLAAR
VOOR EEN INSPIRERENDE WERKOMGEVING?
    Deel deze pagina: