Intralox

Portfolio

Interieur Intralox

Intralox is een wereldwijd toonaangevende leverancier van transportoplossingen voor het verplaatsen van kritieke producten. Onder de oplossingen die Intralox produceert vallen lopende banden en sorteringssystemen voor onder andere de voedsel- en drankenindustrie, bandenproducenten, industrieel maatwerk.

GZ mocht in het nieuwe pand van Intralox samen met projectarchitect Kelly de Jong, stylist Odette Hayer, en interne partner Danielle Hagers de inrichting verzorgen. Productie speelt een belangrijke en centrale rol in het nieuwbouwpand. Vanuit de entree, het restaurant en de meeste vergaderruimtes kijk je uit op de productiehal.

Het was belangrijk voor de beleving om tussen het kantoor en de productie eenheid te creëren. De blauwe en gele accentkleuren die je veel in de productiehal tegenkomt zijn daarom doorgetrokken in het kantoormeubilair, bijvoorbeeld in de lockers, de scheidingswanden en het zitmeubilair in de overlegruimtes.

Omdat er veel mensen in dit kantoor werken, was een goede akoestiek een belangrijke eis voor de inrichting van het kantoorpand van Intralox. Door het toepassen van extra akoestische scheidingswanden tussen de bureaus, de akoestische plafonds, het bijzondere vloerenplan van tapijtstroken en het gestoffeerde meubilair is er van geluidsoverlast geen sprake.

Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. In de vakkenkasten gebruikten we hout. Op de wanden en de plantenbakken zitten mooie latten. Deze zorgen bij Intralox voor een warme omgeving. Daarbij gebruikten we planten, die een rustige atmosfeer creëren. Planten hebben naast de rust die ze uitstralen positieve effecten. Zo verbeteren ze de concentratie en inspireren ze medewerkers. Tevens dempen planten geluidsreflecties, dus komen ze ook de akoestiek ten goede.

Deel deze pagina: