WerkSaam

Portfolio

WERKSAAM

Inrichting van ruimtes:

Kantine

Oppervlakte:

400m2

Thema:

Huiselijke sfeer
Functioneel gebruik van de ruimtes

Merken:

Satelliet
GZ Huislijn

Samenvatting:

Een multifunctionele ruimte waar gewerkt, vergaderd en gegeten kan worden

WerkSaam Westfriesland helpt als uitvoerder van de Participatiewet in de zeven Westfriese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Een deel van de clientèle werkt in het leerwerkbedrijf in Hoorn.Daar maken zij, samen met de staf, veelvuldig gebruik van wat voorheen de kantine heette. Inmiddels heeft de flexibel bruikbare ruimte de titel bedrijfsrestaurant.

De opdracht van WerkSaam:

Realiseer een interieur waarin al onze medewerkers zich thuis voelen, zich terug kunnen trekken, in rust kunnen lunchen en waar stafmedewerkers flexibel kunnen werken.

We, een groot deel van de stafmedewerkers en de medewerkers van van het leerwerkbedrijf, werken inmiddels al jaren vanuit deze locatie’, vertelt Susanne Borst, Facility Manager bij WerkSaam.

De kantine van WerkSaam was totaal verouderd. Het had een donkerblauw sterretjesplafond, grijze muren, kunstwerk van producten uit de werkbedrijven en standaardmeubilair. Aan GZ de opdracht om een plek te creëren waar men zich terug kan trekken, in alle rust kan lunchen en flexibel kan werken. Een ruimte waar iedereen zich thuis voelt. Maar dat was niet alles.

“Daarnaast diende rekening te worden gehouden met de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Je kunt een super hip restaurant maken, maar de kans is groot dat niet alle medewerkers uit het leerwerkbedrijf zich thuis voelen in zo’n omgeving. Een flinke opgave dus.”

“Voorheen werd er in de pauze volop geschoven: de vaste eetclubjes wilden steevast bij elkaar blijven, dus tafels en stoelen werden bij elkaar gezet. Met de nieuwe inrichting van ons bedrijsfrestaurant is er voldoende ruimte voor vaste clubjes, maar het open karakter en de lange bank aan de linkerzijde van de ruimte zorgen ervoor dat je toch in contact blijft met anderen.”

Om privé eten of overleg mogelijk te maken zijn er huisjes gemaakt aan de rechterkant van het restaurant. Met bomen maakten we beschutting om de ruimte multifunctioneel te maken. “Wat mij betreft de perfecte oplossing.”, aldus Borst. “De manier waarop de opdracht is volbracht, is het beste dat we konden behalen.”

We krijgen van alle kanten positieve reacties, met name over de diversiteit. Past een huisje je niet? Dan ga je op de bank zitten, of aan een van de hoge of lage tafels.

In deze ruimte kan iedereen werken en ontspannen op de manier die ze zelf het beste vinden passen.”

Blader door onze projecten


KLAAR
VOOR EEN INSPIRERENDE WERKOMGEVING?
    Deel deze pagina: