Raambekleding: nuttig of kwestie van windowdressing?

Raambekleding: nuttig of kwestie van windowdressing?

Raambekleding op kantoor

Een open deur wat ons betreft. Raambekleding is namelijk zowel nuttig als sfeer bevorderend. Tenminste, als je de juiste keuze maakt. Want zie jij door de bomen het gordijnenbos nog? Silhouettes, jaloezieën, lamellen, paneelgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen? Welk type raambekleding is dé oplossing voor jouw kantooromgeving? Welk gordijn helpt de productiviteit in het zadel?

Effectief werken doe je in een hierop toegespitste omgeving. Een omgeving waar het niet te donker of te licht is, waar de temperatuur aangenaam is, waar je voldoende ruimte hebt en waar een goede sfeer hangt. Met raambekleding kun je lichtinval controleren, houd je in de zomer het zonlicht buiten de deur (en laat je het in de winter juist heerlijk naar binnen vallen) en creëer je de sfeer die past bij de werkzaamheden.

Raambekleding op kantoor

Op kantoor doen onder meer jaloezieën en lamellen uitstekend dienst. Ze houden hinderend licht en bijbehorende warmte buiten de deur (of eigenlijk: buiten het raam). Bijkomend voordeel is dat je er ook een flink portie privacy mee kunt realiseren.

In de presentatieruimte

In de presentatieruimte zijn rolgordijnen een slimme keuze. Met rolgordijnen zorg je in een handomdraai voor verduistering. Handig wanneer je gebruik maakt van presentatieapparatuur als beamers en touchscreens. Combineer deze rolgordijnen met plissés of inbetweens, zodat je de presentatieruimte ook kunt gebruiken voor vergaderingen of brainstormsessies.

Raambekleding in het bedrijfsrestaurant

In het restaurant kan eigenlijk alles. In verband met de hygiëne kiezen sommige bedrijven voor gemakkelijk te reinigen raambekleding als jaloeziën. Maar even vaak wordt gekozen voor sfeer verhogende inbetweens of vouwgordijnen. Het kan allemaal.

Passende raambekleding voldoet aan de eisen inzake productiviteit, zonwering en sfeer. En natuurlijk moet het een perfect match met de rest van het interieur zijn. Kortom, pasklare antwoorden zijn er niet. Advies op maat daarentegen is direct beschikbaar. Neem via info@gz.nl of 075-6351231 contact op met GZOfficeXperience.

Deel deze pagina: