Thuiswerken

Thuiswerken

Het klinkt behoorlijk relaxed. Thuiswerken. Lekker met de laptop op de bank of verslagen lezen in jouw zonnige achtertuin. Maar is thuiswerken zo effectief en efficiënt als wij vermoeden? Raak je niet teveel afgeleid door die was die je nog moet draaien en de buurvrouw die even langskomt? En dan hebben we het nog niet over eventuele huisgenoten die de nodige geluiden veroorzaken. Kortom, thuiswerken: doen of niet? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

De voordelen voor werkgever én werknemer 

•  Productievere medewerkers
    Thuiswerkers zijn doorgaans productiever, want daar waar je je goed voelt presteer je beter.

•  Kostenbesparend
    Thuiswerken is voordelig, immers je bespaart ruimte op de werkvloer en hebt geen vervoerskosten.

Voor werknemers zijn nog meer voordelen te benoemen: denk aan de voordelen in flexibiliteit en het ontlopen van de spits in het openbaar vervoer én op de weg.

Mogelijke nadelen 

•  Minder contact met collega’s
    Natuurlijk bel, mail en app je de hele dag door met jouw collega’s, maar dat is tóch anders dan een overleg onder het genot van een kop koffie.

•  Scheidslijn werk en privé
    We noemden die ene was al even, maar ook omgekeerd liggen risico’s op de loer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je wanneer je ’s avonds met je gezin op de     bank zit nog met het werk bezig bent.

Perfecte thuiswerkplek 
Ben jij een koning(in) in plannen en organiseren? Is (gedeeltelijk) thuiswerken jou op het lijf geschreven? Dan komt de inrichting van deze thuiswerkplek ter sprake. Want zoals gezegd: daar waar je je prettig voelt presteer je beter. Dat betekent naast een fijne ambiance vooral ook een goed ingerichte werkplek. Met het beeldscherm op de juiste afstand, met ergonomisch optimale omstandigheden en met een snelle verbinding met het netwerk van de zaak.

Meer informatie
GZ realiseert een goed georganiseerde werkplek. Op kantoor én thuis, want het werk moet gewoon doorgaan. Meer weten over een optimaal thuiskantoor? Neem contact op via info@gz.nl of 075-6351231.

Deel deze pagina: