Timemanagement

Timemanagement

De weg naar beter timemanagement

Zo efficiënt mogelijk omgaan met de beschikbare tijd. Juist in de huidige manier van werken, waarin flexibiliteit werktijden en -locaties doet vertroebelen en waarin de werkdruk hoger is dan ooit, is timemanagement onmisbaar. Als je wilt voorkomen dat je alleen nog maar met jouw werk bezig bent tenminste.

Beschik je over de juiste vaardigheden, dan kun je zelfs de hoogste werkdruk aan. De slag om efficiency, hoe win je hem? Gebruik de onderstaande tips om je timemanagement skills te upgraden!

#1 verkrijg inzicht

Wat doe je eigenlijk precies? Schrijf het op. Ook de kleine klussen die ogenschijnlijk nauwelijks tijd kosten, ze zijn vaak stiekeme tijdvreters.

#2 maak een plan

In een realistische planning reserveer je voldoende tijd voor de taken die je bij #1 hebt beschreven. Bouw marges in, zodat je niet in de stress raakt van een naar voren gehaalde deadline en zodat je die ene spoedklus ook kunt oppakken. En: wissel leuke klussen af met minder leuke. Zou houd je het? ja: leuk.

#3 plan!

Ben je een ochtendmens? Of krijg je juist ’s middags meer gedaan? Plan de gecompliceerde werkzaamheden op de momenten waarop jouw concentratie optimaal is.

#4 maak keuzes

Stop met brandjes blussen. Zet de telefoon op stil en jouw mailprogramma uit. Focus op je prioriteiten en handel pas daarna minder urgente zaken af.

#5 zorg voor een opgeruimd bureau

Niemand werkt optimaal aan een bureau waarop geen centimeter blad te zien is. Zorg voor een georganiseerde werkplek waar alles een eigen plek heeft.

#6 werk gedisciplineerd

Houd je aan het plan en laat de boel de boel. Natuurlijk moet je een spoedklus kunnen oppakken, maar dat praatje met jouw favoriete collega, dan kan ook een uurtje later. In de pauze bijvoorbeeld.

#7 wees klaar voor morgen

Ruim jouw bureau op, check of de timemanagement planning nog actueel is en? Geniet van je vrije tijd!

Meer weten? Neem contact op met GZ OfficeXperience via info@gz.nl, 075-6351231 of www.gz.nl.

Deel deze pagina: