Skip to content

GZ gaat groen

Uitdagingen op het gebied van klimaat en milieu worden steeds aanzienlijker. Geen enkele tak van sport is uitgezonderd. Hoe zit dat met duurzame kantoorartikelen?

 

Ondertussen levert nagenoeg iedereen wel een bijdrage aan een groenere aarde. Afval scheiden is de normaalste zaak van de wereld geworden. Op de voet gevolgd door elektrisch koken en rijden, korter douchen en minder vlees eten. We zetten de verwarming een graadje lager, pakken vaker de fiets en schrijven met een duurzame pen. Toch?

 

Heb jij je tot op heden niet bezig gehouden met duurzame kantoorartikelen? Geeft niets, GZ helpt je graag op weg. Onze duurzame artikelen zijn gecertificeerd met één en vaak zelfs meerdere milieukeurmerken. Deze keurmerken controleren op duurzaamheid van de grondstoffendelving, het productieproces, eerlijke handel en het product zelf. Alleen producten die aan de strenge eisen van deze keurmerken voldoen, worden door GZ als groen bestempeld. Zo ben jij zeker van de beloofde duurzaamheid.

 

 

Een greep uit onze merken die focussen op duurzame kantoorartikelen

Leitz: elk product uit de lijn Leitz Recycle is klimaatneutraal, 100% recyclebaar en gemaakt van een hoog percentage gerecyclede materialen. Premium kwaliteit met oog voor duurzaamheid en uitmuntend design.

Multicopy: het papier van Multicopy is groener dan groen. Er is geen CO2-emissie tijdens de productie, de bleking van het papier is chloorvrij en het papier is FSC-gecertificeerd en uitgerust met het EU Ecolabel. We zeiden het al: Multicopy is een synoniem voor groen.

Schneider: Schneider was twintig jaar geleden al de eerste producent in de schrijfwarenbranche met een EMAS-certificering. De uitvoeringen Slider Xite, Line-Up en Link-It zijn gemaakt van 90% bio-gebaseerd kunststof. Dit kunststof is afkomstig van hernieuwbare bronnen als suikerriet, maïs en melkzuur van fermentatieprocessen van planten.

Ook thuis werk je lekker(der) met duurzame kantoorartikelen
We leven in een bijzondere tijd waarin we massaal thuis werken. En je merkt waarschijnlijk intussen dat je ook thuis schrijfblokken, mappen en schrijfwaren nodig hebt. Ga voor duurzaam, dan ben je écht lekker bezig.

De tijd dat groen suf en onaantrekkelijk was, hebben we ruimschoots achter ons gelaten. Onze duurzame merken zijn duurzaam, functioneel én aantrekkelijk om te zien. Wij weten wat er te koop is. Laat je informeren!

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact met ons op!