Een gezonde werkhouding: zo moeilijk is het niet

Een gezonde werkhouding: zo moeilijk is het niet

Een gezonde werkhouding: onze tips

Te lang in dezelfde houding is niet ok. Dat is duidelijk. Sterker nog, dat voel je misschien met regelmaat in nek, schouders of rug. Afwisselen is het sleutelwoord. En dat is dus helemaal niet zo moeilijk:

Stel jouw materiaal goed af

Voor een gezonde werkhouding moet je de juiste afstelling van stoel, bureau en beeldscherm waarborgen. Voeten horen plat op de vloer (eventueel met een voetensteun), ellebogen in een hoek van 90? en de bovenrand van het scherm op kijkhoogte (werk je met een laptop? Maak dan gebruik van een laptopstandaard). Hop, de basis is gelegd.

Ga voor een swopper

Deze beweegbare kruk zorgt voor de juiste werkhouding en is bovendien een echte eyecather. De swopper houd je tijdens bureauwerk in beweging en zorgt zo voor een gezonde werkhouding. Sterker nog, veel gebruikers met rugpijn geven aan beduidend minder last te hebben van hun klachten. Trainen onder werktijd, mooier kan toch niet?

Eerst proberen? Dan is de zitbal een top alternatief!

Deze ergonomische bal is voordeliger in aanschaf, maar even functioneel als de swopper.

Sta op!

Nederlanders tussen de 12 en 64 jaar zitten gemiddeld 7,5 uur per school- of werkdag. Dat kan anders! Met een zit-sta bureau is jouw lichaam constant in beweging, van voeten tot nek en schouders. Staand werken is onder meer ideaal voor mensen met nek- en schouderklachten (let erop dat het werkblad ter hoogte van jouw navel is ingesteld).

Ga een rondje om (achter jouw bureau)

De deskbike is perfect te gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau. Het geeft jouw lichaam een gezond portie lichaamsbeweging, gewoon terwijl je een order opmaakt of een interview uitwerkt.

Let op: het is niet de bedoeling dat je uren gaat fietsen, de hele dag staat of swoppend de dag doorkomt. We zeiden al eerder, afwisselen is het sleutelwoord.

Meer weten? Neem contact op met GZ OfficeXperience via info@gz.nl, 075-6351231 of www.gz.nl.

Deel deze pagina: