Furniture as a service

Furniture as a service

Wat doen we post-corona met de kantoorinrichting? In een nieuwe, veranderlijke tijd is het lastig om in te schatten wat de ontwikkelingen kunnen zijn. Met “Furniture as a service” speelt GZ hierop in.

In de markt zien wij regelmatig de nieuwste ontwikkelingen. Eén van de ontwikkelingen die de laatste jaren in een stroomversnelling is gekomen, is de verandering van de functie van het kantoorpand. We communiceren anders. Je hoeft niet meer naar kantoor om te werken – dat kun je overal. Sinds de pandemie realiseren werkgevers zich bovendien ook dat wat nú de werkelijkheid is ineens kan veranderen. Daarom vragen werkgevers zich af hoe een pand er nu uit moet zien. Een ondernemer heeft vaak niet de kennis, tijd en het juiste netwerk om een kantoorpand effectief in te richten – dus die moet dat overlaten aan de specialist.

Van een probleem een oplossing maken

Met het concept FAAS (Furniture as a service) heeft GZ een oplossing voor de veranderende functie van het kantoorpand. Ondernemers hoeven geen grote investering te doen om hun pand aan te passen aan de nieuwe functie. “We kunnen bedrijfspanden transformeren naar een nieuw werkmodel”, vertelt Wout van Laar (Directeur bij GZ OfficeXperience). “Kantoortuinen zijn uitgestorven, de boardroom wordt bijna niet meer gebruikt en spreekruimtes, als ze al bestaan, worden gebruikt om digitaal samen te werken” Ruimtes die voorheen standaard waren krijgen nu andere functies. Een kantoorpand is meer en clubhuis of een hotellobby.

Hoe werkt furniture as a service?

Het is simpel: zolang het huurcontract voor een pand loopt, stelt GZ de inrichting beschikbaar voor een vast maandbedrag. En dat is meer dan alleen het meubilair. Het gaat om de vloeren, wanden, verlichting, het onderhoud en de bijkomende service. En als het contract afloopt, haalt GZ alles op. Verleng je het huurcontract en moet het anders? Dan richt GZ het kantoor in op basis van de wensen van dát moment.

En hoe ziet dat er dan uit?

Bij GZ praktiseren we wat we prediken: het pand van GZ is veel minder een kantoor en veel meer een multifunctionele ruimte waar je overal kunt werken en samenkomen. “In ons pand kun je loungen, sporten, zelf vers eten maken en dat lekker opeten in de club waar je kunt lunchen, borrelen of kleinschalige evenementen hosten. We hebben een gym, een collegezaal, een aantal huiskamers en een groot dakterras waar alles wat je binnen kunt ook buiten kan. Dit pand is ons statement: zo hoort een kantoorpand na corona.”

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *