Inrichting van vernieuwd pand Boon Edam

Inrichting van vernieuwd pand Boon Edam

Bijna iedere draaideur, in Nederland maar ook internationaal, waar je nu doorheen loopt is gemaakt door Boon Edam.  Het bedrijf dat in 1873 is opgericht verhuisde in 1970 naar Edam door exponentiele groei.  
Om de blijvende groei te kunnen accommoderen kwamen er nieuwe gebouwen bij en werd het hoofdkantoor enkel onderhouden. In 2020 werd het dan toch echt tijd om na te denken over een grotere verbouwing, een proces waar GZ OfficeXperience al vroeg bij werd betrokken.  Dat proces is inmiddels ook in gang gezet.

Het pand is bijna letterlijk tot op het bot toe neergehaald. Alléén de fundering en de draagconstructie zijn behouden. Het ontwerp van TBE-ZA zorgt voor een rustig en ritmisch aanzicht van het gebouw, met mooie mogelijkheden om een van de belangrijkste producten te kunnen tonen; de tourniquet-deur. 

Bij zo’n grootschalige renovatie kan het interieur niet achterblijven. GZ OfficeXperience is daarom vroeg in het ontwerpproces ingeschakeld om mee te denken over de vloeren, wanden en het meubilair. Hierdoor sluit de kantoorinrichting naadloos aan op het exterieurontwerp van TBE-ZA.  

Door gebruik te maken van verschillende kleurvlakken in de vloer wordt de functie van iedere ruimte herkenbaar. De duurzame vloeren van Interface en Forbo zijn een reflectie van de Boon Edam-huisstijl. Met een presentatiezaal met maatwerk tribune, het nieuwe werkcafé en de vele flexplekken wordt het nieuwe hoofdkantoor van Boon Edam een voorbeeld van het werken anno nu.  

De opbouwfase is gestart in maart 2022. De volledige oplevering staat op de planning voor het eerste kwartaal van 2023.  

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *