ORGATEC ’18 – new visions of work

ORGATEC ’18 – new visions of work

Wat was er te zien op de ORGATEC 2018?

De Orgatec is als een unieke handelsbeurs voor de planning, ontwerp en inrichting van werkomgevingen en meubilair. De tentoonstelling toont oplossingen voor de hele sector van kantoor- en commercieel vastgoed. Exposanten uit meer dan 40 landen tonen de nieuwste trends en innovaties op het gebied van meubilair – licht – akoestiek – media en technologie. En ja, ook GZ was daarbij!

Let’s keep moving

Agility and Vitality: de nieuwe buzz-term voor de ruimtelijke verandering van traditionele werkmethoden naar het nieuwe werken. In plaats van starre en hiërarchisch georganiseerde kantoorstructuren moeten omgevingen van vandaag flexibel reageren op verschillende activiteiten en werkmethoden. Nieuwe producten zijn gericht op een moderne werkcultuur die de nadruk legt op mobiliteit, creativiteit en flexibiliteit. Aanpasbare meubels worden de norm! Verder spotten wij op de Orgatec veel beweging; schommels, draaistoelen, balance boards en verplaatsbare werkplekken. Het is daarom voor iedereen duidelijk: de hele dag zitten kan echt niet meer!

Focus in the Office

Toekomstgerichte werkomgevingen zijn plaatsen van uitwisseling en communicatie. Dit maakt een goed interieurontwerp tot een nog grotere uitdaging. Coworking-ruimtes of andere open werkstructuren hebben de juiste balans nodig in de akoestiek. Akoestische oplossingen zijn om die reden onmisbaar geworden om in een open werkomgeving informele gesprekken te kunnen voeren en geconcentreerd werk te kunnen doen. Meer en meer leveranciers spitsen zich toe op deze vraag. Panelen, gordijnen, roomdividers en room-in-room vergaderkamers vormen de nieuwe lay-out van de open werkvloer.

Let your color shine trough

Op het gebied van kleur hebben we een aantal trends gespot. Enige tijd terug hebben wij in onze blogpost al gesproken over de Monochrome trend. Bij monochrome design werken we met naast elkaar geplaatste nuances van een enkele kleur. Deze ontstaan door menging met wit en/of zwart. Het zijn dus tinten die vanuit de originele kleur kunnen worden gemaakt. Deze methode van kleurbewerking wordt ook Ton-sur-ton genoemd. Duidelijke vlakken creëren in een open werkcultuur draagt bij aan het gevoel van geborgenheid, structuur en zone-scheiding.
Binnen deze kleurzones viel ons oog bijvoorbeeld op de vele groen-, aarde- en roze tinten. Deze worden dan aangevuld met een sprankje kobaltblauw of zonnegeel. In onderstaande moodboards hebben wij hier meer aandacht aan gegeven.

Flexibel Greenery

Op het gebied van groen zien we op de Orgatec een splitsing in de toepasbaarheid. Daar waar twee jaar terug de Jungle Fever-trend de werkomgeving overnam, wordt de groenvoorziening nu wat subtieler teruggebracht. De mos- of plantenwand is nog steeds in trek, maar wanneer deze wordt toegepast is het in de rest van de werkomgeving wat subtieler. Een andere keuze die wij ook zien, is het plaatsen van veel planten in losse potten. Veelal op de vloer in kleine groepjes bij elkaar. Verschillende planten in verschillende maten zijn hierbij belangrijk voor een ontspannen beeld.

Deel deze pagina: