Transformatie oude kantoorpanden

Transformatie oude kantoorpanden

Heeft jouw kantoorpand al het juiste energielabel?

Het is aan de orde van de dag: de transformatie van oude kantoorpanden. Want, zo verplicht minister Ollongren, vanaf 1 januari 2023 dient elk kantoor met meer dan 100 m2 vloeroppervlak te zijn voorzien van het energielabel C of hoger. Meer dan de helft van onze kantoorruimte, zo’n 43 miljoen vierkante meter – veelal gebouwd voor 1990, voldoet nog niet aan deze norm. Werk aan de winkel dus.

Kantoorpand verduurzamen: fix je energielabel

Om te voldoen aan energielabel C of hoger moeten duizenden panden in ons land de komende vier jaar worden verduurzaamd. Kantoren met een D-, E- of F-label kunnen veelal zonder bouwkundige ingrepen worden aangepast. Overstappen op ledverlichting en/of het toepassen van dubbel glas zijn voldoende om aan eisen van een hoger label te voldoen. Kantoren met het G-label daarentegen, hebben ingrijpender aanpassingen nodig. Aan de slag dus, want vanaf 1 januari 2023 mogen kantoorpanden die niet aan het A-, B- of C-label voldoen, niet meer worden gebruikt. Meer informatie hierover lees je op de site van RVO.

Als je dan toch aan het verbouwen bent?

Zet dan ook alles op alles om een inspirerende werkomgeving te creëren. Weg met die halfdode plantjes, niet verstelbare bureaus met gefineerd werkblad en plastic pennenbakjes! Weg met die systeemwanden tussen de werkplekken. En weg met die dodelijk saaie kantine met de o-zo-praktische stapelbare stoeltjes. Maak plaats voor een inrichting die past bij de cultuur van jouw bedrijf, die aansluit op de doelstellingen én op de behoefte van jouw medewerkers. GZ heeft legio voorbeelden van inspirerende werkomgevingen. Een kleine greep:

  • Bekijk de lunchruimte van KZ/Hiltex: robuust en praktisch tegelijk. De grote uitnodigende tafels, de verlichting, de vloer(kleden), de stoelen (ook al zijn ze stapelbaar ;-)), vergaderen in deze loungeachtige omgeving is geen straf.
  • Check ook de inrichting van Kyocera in Schiphol-Rijk: een akoestisch hoogstandje en met de supercombinatie van kleur en licht bovendien een fijne plek voor overleg en het uitwerken van offertes, notulen enzovoort.

Om inspirerend te zijn, hoeft jouw kantoor echt geen Google-office-look-a-like te worden. Ook kantoren zonder glijbaan of hangmat kunnen een ideale basis vormen voor een werkplek met beleving.

De interieurontwerpers van GZ zorgen voor de juiste mix van ruimte, kleur, vorm, licht en materiaalsoort. Meer informatie? 075 635 1231.

Deel deze pagina: