31 oktober 2018

Categorie: Geen categorie Nieuws

Project HAN – De nieuwe lunchruimte van de Hogeschool Arnhem Nijmegen

GZ heeft voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) de lunchruimte flink onder handen genomen. De ruimte had weinig daglicht en een onaangename akoestiek. Tijd voor actie dus! En een uitdaging voor de GZ Studio.

De opdracht vanuit HAN en Compass Group luidde: creëer een sfeervolle plek waar zowel sudenten als docenten zich welkom voelen om te consumeren, (re)creëren, communiceren en te concentreren (de vier c’s). ‘Of we een hippe en toch tijdloze sfeer konden neerzetten in het souterrain waar de uitdagingen op het gebied van licht en akoestiek aanzienlijk waren. Nou, ja dus!’ aldus Patricia Keizer, interieurontwerper bij GZ.

De uitdaging zat hem vooral in de hoogte van het plafond. Met 2,30 meter en leidingwerk wat direct boven het plafond loopt, was het uitzoeken van lichtpunten best even zoeken. In ons inrichtingsvoorstel hebben we alle wensen inzake licht, akoestiek en de vier c’s tot in detail uitgewerkt. Tevens hebben we gewerkt met akoestische visuals van MAVVA en heeft KNS Projectmeubilair & Interieurbouw een tweelaags prodium in de entree van de lunchruimte gerealiseerd. Voor de verlichting hebben we gekozen voor Scraplights; lampen van gerecycled karton. Het meubilair komt van Eromes en voldoet aan de combinatie van -redelijk- tijdloos, dynamisch, geschikt voor intensief gebruik en passend bij de funties van de 4 c’s uit het concept van Compass Group. Tot slot maken de houten jaloezieen van Meeflex de ruimte af. Het hout dempt het geluid en geleidt nu op diffuse wijze door de raampartijen heen.

‘Het ontwerp was een perfecte vertaling van de wensen van de HAN en onze hospitalityorganisatie. Het past bij waar HAN voor staat. Dat geldt voor kleur- en materiaalkeuze, maar ook voor de oplossingen inzake de gebruikerswensen. Er komen vaak grote groepen in de lunchruimte, deze mogen de andere bezoekers natuurlijk niet tot last zijn. GZ heeft hierop ingespeeld met akoestische panelen en raambekleding, grote planten en zitplekken op verschillende hoogtes. Kortom, het totaalplaatje klopte gewoon. De realisatie is redelijk vlekkeloos verlopen. Best uniek, omdat deze plaatsvond rondom en tijdens de bouwvak. Het resultaat wordt inmiddels dankbaar in gebruik genomen. Ik kan niet wachten om hier partijen en evenementen te organiseren. In deze ruimte kunnen we prima een diplomeringsbijeenkomst organiseren, terwijl er aan de andere kant een overleg plaatsvindt. naast het profijt voor de gebruiker merk ik dat ook de collega’s op de werkvloer enorm enthousiast zijn. Het is geen straf om veertig uur per week de werken in deze mooie omgeving.’ – Maj Mulder, vestigingsmanager Compass Group.

Ook uit ArchitectenPunt: Patricia Keizer van GZ in ArchitectenPunt magazine