Sociaal op kantoor

Sociaal op kantoor

Social media en de kantooromgeving

Nederland herbergt 9,5 miljoen geregistreerde Facebookaccounts. Twitter wordt maandelijks door 2,2 miljoen Nederlanders bezocht en LinkedIn heeft op haar beurt 4,2 miljoen actieve gebruikers. Instagram en Snapchat zijn met name populair bij de jongere social-gebruikers. Instagram heeft 3,2 miljoen aanhangers in Nederland, met name in de groep van 20- tot 39-jarigen. Het jongerenmedium bij uitstek is Snapchat: met 1,9 miljoen gebruikers een enorm platform. Zomaar een greep uit de cijfers rondom social media.

Zakelijk gebruik

Mooie cijfers, maar wat doen we er mee? Gebruiken we deze informatie zodanig dat we er zakelijk succes uit halen of beperken we ons gebruik tot het op de hoogte brengen van online vrienden inzake de ontwikkeling van de jongste telg of de favoriete vakantiebestemming? Wie dat laatste herkent: het kan anders! Social media is een marketingtool met ongekende (en vaak niet al te kostbare) mogelijkheden en levert een flinke bijdrage aan de online vindbaarheid van jouw website. Bovendien post, tweet en snapt de concurrentie er ook flink op los en achterblijven dat kan natuurlijk niet!

Meer weten over welke social media-kanalen het beste bij jouw bedrijf passen? Online vind je echt alle relevante informatie die je zó de digitale snelweg op helpen.

Privégebruik van social media op kantoor

Ja okay, de meeste professionals zien inmiddels het nut van online aanwezigheid wel in, maar hoe gaan we om met het privégebruik van social media onder werktijd? Is social wel zo sociaal? Verbieden van privégebruik van social media mag simpelweg niet. En laten we eerlijk zijn, dat is ook niet van deze tijd. Sterker nog, we verwachten van onze medewerkers dat ze ook buiten kantooruren e-mail beantwoorden of nog even een antwoord naar een klant Whatsappen. Het is geven en nemen. En met een beetje mazzel geven jouw medewerkers een flinke like op jouw berichtgeving of retweeten ze zo nu en dan jouw boodschap. En dat is écht sociaal!

GZ OfficeXperience is er voor ieder kantoor. Meer weten? Neem contact op met GZ OfficeXperience via info@gz.nl, 075-6351231 of bekijk hoe wij kantoorinrichting benaderen.

Deel deze pagina: