Werkomgeving met wow-factor

Werkomgeving met wow-factor

Maak je werkomgeving aantrekkelijk voor potentieel personeel

Vroeger waren jubilea aan de orde van de dag. Niet zelden vierden bedrijven het 10-, 15-, 25-of zelfs 40-jarig jubileum van hun medewerkers. Tegenwoordig vliegen onze werkbijen van de ene bloem naar de ander. Dus hoe bind je talent aan je onderneming?

Een pasklaar antwoord is er natuurlijk niet. Hoewel iedereen wel weet dat je zonder goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede werkomgeving zeker geen goede mensen aan je bindt. Maar ook werknemers met een prima salaris en fijne voorwaarden stappen met regelmaat over. Waar het aan schort? Volgens careerbliss.com vertrekken medewerkers door een gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Of door een gebrek aan kennis van deze doorgroeimogelijkheden. Dat brengt ons bij het aandachtspunt communicatie. Zorg dat jouw personeel op de hoogte is van het beleid!

This dreamteam is here to stay

Werknemers die optimaal samenwerken en daarnaast goed contact hebben met hun collega’s kijken minder snel verder dan een eenling in een team. Een goede werksfeer is derhalve een uitstekend middel om talent aan jouw bedrijf te binden. Datzelfde geldt voor loopbaanbegeleiding en coaching. Wanneer het bedrijf zich betrokken toont bij de medewerker, werkt dat doorgaans ook vice versa. What goes around, comes around!

Werkomgeving met wow-factor

Een niet te onderschatten aandachtspunt is de werkomgeving. We schreven in een eerder blog al over de vuistregels voor een productief team. Dezelfde vuistregels gelden voor de mate van comfort die medewerkers ervaren. Dit gevoel van comfort geef je een positieve stimulans door te zorgen voor een prettig binnenklimaat, de aanwezigheid van natuurlijk daglicht, een prettige akoestiek, ergonomisch kantoormeubilair, een flexibele werkomgeving (en dito omstandigheden) en de aanwezigheid van planten en/of bloemen. Nee, natuurlijk zorgt natuurlijk daglicht op zichzelf niet voor trouw personeel. En niemand zal de aanwezigheid van planten en bloemen in zijn secundaire arbeidsvoorwaarden laten opnemen, maar deze aspecten dragen wel bij aan het comfort van de werkomgeving. Want zeg nou zelf? In welke omgeving denk jij het beste en fijnst) te presteren?

We hebben geen invloed op de voorwaarden binnen jouw organisatie en coaching laten we liever over aan de professional, maar het interieur.. daar zetten wij graag onze tanden in! Neem via info@gz.nl of 075-6351231 contact met ons op.

Deel deze pagina: