What’s hot and what’s not?

What’s hot and what’s not?

De Kantoortrend: waar moet je op letten?

Waar in de mode trends steeds meer vervagen is het op het gebied van de kantoortrend nog wel heel duidelijk wat hot is en wat niet. Flexibele arbeidsomstandigheden zijn hot. En dat blijven ze. We gaan nooit meer terug naar de 9-tot-5 samenleving waarin je geacht wordt jouw 40-urige werkweek op kantoor door te brengen. En ook de opmars van de digitalisering is niet te stoppen. Gelukkig. Want nu kunnen we op elke gewenste locatie werken, is printen een fluitje van een cent (geen geklooi meer met slechte apparatuur waarin bij elke opdracht wel een pagina vastliep), kun je op diverse manieren – en snel – met elkaar in contact komen en is informatie nagenoeg direct voorhanden.

Kantoortrend: waanzinnige kantooromgevingen

Waar je voorheen jouw tijd doorbracht in een hoekig kantoorpand met witte systeemplafonds, antracietkleurige vloerbedekking en verblindende tl-verlichting werken we nu steeds vaker in omgevingen waar de inspiratie vanaf spat. Heel hot zijn de vergrijsde pasteltinten in een back to basic interieur. En de focus ligt steeds vaker op materialen en een stuk minder op het design zelf. Metalen, planten, hout en natuursteen zijn de eyecatchers op kantoor. En het licht? Oled! Oled zorgt voor een diffuus licht. Zeer prettig voor de ogen en super sfeervol.

Bewegen

Een blijvende kantoortrend die we zien is: meer bewegen. We halen buiten naar binnen met groen in vaas, pot of op de wand en kiezen voor wandsystemen die volledig flexibel zijn, zodat onze werkruimtes op allerlei manieren kunnen worden ingezet. Zo tover je de vergaderruimte in een handomdraai om tot de lounge voor de vrijdagmiddagborrel. En we bewegen ons suf op kantoor.. niet alleen door de trap te nemen, maar ook tijdens het uitwerken van de notulen. De deskbike en andere beweegtools worden met open armen ontvangen. Liever een zit-sta bureau? Het kan allemaal. Dat is lekker werken!

Gadgets

Geen trendoverzicht zonder de laatste techniek en dus is ook dit een kantoortrend. Onmisbaar is een multicharger voor mobiele devices als iPads en smartphones. Met een multicharger laad je tot wel vier apparaten tegelijk op, de snoeren zijn netjes weggewerkt en je hebt slechts één stroompunt nodig. Super handig! En: ze zijn tijdens het opladen ook nog eens volledig inzetbaar. Deze bureau organizer al eens gezien? Dit is een pennenbak en oplader in één en heel eenvoudig in gebruik (geen kabeltje nodig). De moderne variant van de post-it maakt haar opmars. Deze zogeheten scrum magneten zijn keer op keer te gebruiken. Post-it 2.0 is dus lekker verantwoord.

Op zoek naar de gadgets van dit moment of benieuwd naar de actuele trends op het gebied van kantoorartikelen en kantoorinrichting? Neem contact op via info@gz.nl of 075-6351231.

Deel deze pagina: