Move that body!

Move that body!

Bewegen op kantoor: goed voor jou én je werk

Heb jij jouw goede voornemens al aan de wilgen gehangen? Of begint het doel juist al enigszins de gewenste vorm te krijgen? Afvallen, stoppen met roken, meer vrije tijd, die studie weer oppakken, meer aandacht voor het gezin, het is een kleine greep uit de goede voornemens die elk jaar weer ter sprake komen. Ons goede voornemen? Meer bewegen op kantoor. Op kantoor? Ja, en we vertellen graag hoe!

Fietsen

Onze eerste tip om meer te bewegen op kantoor heb je waarschijnlijk al eens van gehoord: fietsen terwijl je werkt. Gek? Echt niet! Nou ja, het ziet er misschien wat bijzonder uit zo’n deskbike, maar het werkt als een trein. Voor jouw lijf (een paar honderd calorieën fiets je gemakkelijk weg op een gemiddelde werkdag) en voor jouw brein. Deskundigen beweren namelijk dat je 30% sneller gaat lezen, omdat het brein kan rekenen op een betere doorbloeding dankzij al het geploeter op de fiets. Waarom hoogleraar neuropsychologie Erik Schreder groot voorstander is vertelt hij graag zelf. Natuurlijk kun je niet de hele dag fietsen. Stap na een half uurtje trappen van de fiets en vervolg jouw werkzaamheden staand. Af en toe gewoon zitten is natuurlijk ook prima!

Staan en lopen

Variatie is dus ook hier het sleutelwoord. Wissel het fietsen af met een wandeling naar de printer, naar die leuke collega of naar de koffieautomaat (op een andere verdieping): verzin gewoon redenen om meer te bewegen op kantoor. En gebruik jouw lunchpauze om de omgeving te verkennen. Een half uurtje lopen zorgt voor een soepel lijf en een fris hoofd. Oh: en neem de trap! Naast fietsen en een loopje op kantoor kun je sommige werkzaamheden ook gemakkelijk staand verrichten. Denk aan het voeren van telefoongesprekken en misschien kun je eens zonder stoelen vergaderen? Het verkleint de kans op nek- en rugklachten!

Pingpongen

Regent het? Speel in jouw pauze een potje tafeltennis in de kantine. Met een kwartiertje pingpongen verlies je 74 calorieën en gebruik je spieren in elk deel van je lichaam. En niet onbelangrijk.. tafeltennis is fun!

Bewegen op kantoor met kantoorgym

Wat je nog meer kunt doen? En dan enigszins onzichtbaar voor de omgeving?

  • Span je billen aan, zo’n 10 seconden achter elkaar en zo vaak als je wilt. Jouw collega’s hebben niet eens door dat je traint.
  • Train je bovenbenen door ze om en om te strekken, rustig op te tillen en langzaam weer te laten zakken. Let op: beweeg je been weer omhoog voordat je de grond raakt. Na een keer of 15 voel je je bovenbeenspieren flink branden.
  • Stretch! Niet echt onopvallend, maar geaccepteerd op kantoor. Pak met je linkerhand jouw rechterpols en trek deze omhoog. Het lijkt of je je uitrekt, maar stiekem stretch je de zijkant van je romp. Ook je nek stretchen? Beweeg je hoofd om en om langzaam naar de linker- en rechterschouder.

Meer bewegen op kantoor?

GZ OfficeXperience heeft een ruim assortiment met kantoormeubilair waarmee je actiever werkt. Van zit-sta-bureau tot de deskbike. Neem contact op via info@gz.nl of 075-6351231.

Deel deze pagina: