AVG is jarig!

AVG is jarig!

Hiep, hiep, hoera

Op 25 mei 2018 werd de Algemene verordening gegevensbescherming, beter bekend als AVG, van kracht. Deze privacywet heeft als doel de manier waarop we omgaan met persoonsgegevens beter te regelen. Wat is -een jaar later- de stand van zaken?

Met de handhaving van de AVG-wetgeving lijkt het allemaal erg mee te vallen. Sinds de invoering is er in Nederland slechts één boete uitgedeeld aan taxibedrijf Uber. Deze boete was overigens absoluut niet misselijk: er moest maar liefst €600.000 worden afgetikt. Het MKB is tot zover niet getroffen door boetes, maar het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) heeft beloofd in 2019 strenger te controleren. Zaak dus om nog eens na te lopen of er in jouw bedrijf op de juiste manier wordt omgegaan met persoonsgegevens!

Digitaal versus papier

De meeste ondernemers focussen wat betreft het privacybeleid van hun organisatie op de digitale klantgegevens. Een goede zaak, mits er ook aandacht is voor de papieren data. Gevoelige informatie kan immers ook worden geprint. Investeren in een AVG geschikte papiervernietiger is derhalve geen slecht idee. Welke papiervernietigers geschikt zijn? Degenen die cross-cut snipperen (minimaal DIN P-3), de oude vertrouwde strokenversnipperaars voldoen niet aan de eisen. Neem je het zeker voor het onzekere? Ga dan voor DIN P-5 of hoger.

Bij GZ zijn in mei en juni de geselecteerde papiervernietigers van Rexel en Leitz in de aanbieding. Je ontvangt bij aanschaf van een de geselecteerde apparaten automatisch 20% korting. Bekijk hier de aanbiedingen!

Deel deze pagina: