Zonder werkstress op vakantie, hoe doe je dat?

Zonder werkstress op vakantie, hoe doe je dat?

De laatste aantekeningen staan op papier. De mailbox is doorgeploeterd. Jouw collega’s zijn geïnstrueerd. De aanwezigheidsmelder staat aan. De relaxmodus ook. Of niet?

Wil je jouw collega’s ontlasten en heb je het gevoel dat in de laatste dagen van jouw vakantie echt al het werk af moet? Dan loop je het risico ergens in de eerste dagen van de vakantie een bezoek te krijgen van de man met de hamer. Je wordt futloos, chagrijnig en heb een flinke kans op hoofdpijn. Zonde van die welverdiende vakantie! Herkenbaar? Pak het dit jaar anders aan:

  • Bespreek de overdracht van jouw werkzaamheden een paar dagen voordat jouw vakantie begint. Zo kunnen jouw collega’s vast wennen en is er voldoende gelegenheid om onduidelijkheden nog even door te spreken.

  • Prioriteer. Wat moet er echt nog af voordat je vertrekt en wat kan ook prima na de vakantie?

  • Plan de laatste dagen voor jouw vakantie geen projecten in, dan heb je voldoende ruimte om puin te ruimen en onvoorziene zaken af te handelen.

  • Ruim op. En dan niet op jouw laatste dag, maar doe dat ruim van tevoren. Het brengt rust in jouw hoofd en zorgt voor een overzichtelijke werkplek voor als je weer terugkomt.

  • Ga niet op jouw eerste vrije dag op vakantie, maar neem een paar dagen de tijd om tot rust te komen en de benodigde spullen bij elkaar te zoeken.

  • Werk NIET op vakantie. Laat het echt even los. Vertrouw op jouw collega’s. Het. Komt. Goed.


Fijne vakantie!

Deel deze pagina: