De meest opvallende trends uit Milaan voorjaar 2016

De meest opvallende trends uit Milaan voorjaar 2016

Trends uit Milaan 2016

Jungle Fever

Eén van de duidelijke trends uit Milaan is: Planten, planten, planten. Urban jungles zijn helemaal in. Veel beursstands van toonaangevende merken als Zanotta en Dedon zagen eruit als een gestileerd oerwoud. Vetplanten, hangplanten, vooral veel verschillende bij- en door elkaar. Voor het kantoor kun je in plaats van 1 plant ook denken aan een groepje verschillende planten bij elkaar, waarvan de kleinere op een tafeltje kunnen worden geplaatst.

kantoor-trend-jungleTrends uit Milaan: Poeder en pasteltinten

Veel te zien waren ook meubels en accessoires in pasteltinten en dan vooral de zogenaamde tertiaire kleuren in pasteluitvoering. Denk bijvoorbeeld aan oudroze, zacht grijsbruin, zacht mosgroen, etc. Enerzijds toegepast op zachte grove breisels en ronde vormen. Maar ook te zien in harde contrasten met zwart en vooral ook met andere materialen. Bijvoorbeeld een matte zachtroze vaas met een koperkleurige, glanzende onderkant.

kantoor-trend-pastel

De Comeback van Memphis

De Memphis ontwerpstroming heeft zijn oorsprong in Milaan in de jaren 80 van de vorige eeuw. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren en een kitscherige styling,en een combinatie van geometrische vormen en vervreemdende patronen. Deze stijl is duidelijk aan een comeback bezig.

memphis-kantoortrend

Andere trends uit Milaan: primaire kleuren en harde contrasten

Ook veel te zien: primaire kleuren toegepast als “colourblocking” of in hard contrast met andere felle primaire kleuren. Kanariegele tafelbladen, kobaltblauwe fauteuils. Soms ook weer gecombineerd met pasteltinten.

primaire-kleuren

Glanzende materialen

Koper, messing, chroom. Op allerlei vlakken worden er met glanzende rijke materialen accenten gelegd. In lampen, accessoires en wand en vloerbekleding komt het terug. In een kantooromgeving kan een set glanzende hanglampen, bijvoorbeeld boven een vergadertafel, een ruimte een fijne “boost” geven.

glanzende-materialen-kantoor

Deel deze pagina: