Uitgelicht: de duurzame Hemp-producten van VEPA

Uitgelicht: de duurzame Hemp-producten van VEPA

Bij het inrichten van organisaties krijgen we vaak vragen over duurzaamheid, en dat is terecht. De uitdagingen die we op het gebied van productie, gebruik van grondstoffen en hergebruik hebben zijn niet gering. In dit bericht lichten we een productserie uit die een grote stap in de goede richting maakt: de Hemp-familie van VEPA.

Hennep is een plantaardige grondstof waarmee VEPA de afgelopen jaren meerdere producten heeft gemaakt. Van een concept is dit nu verworden tot een serieuze productlijn. Elke stoel uit deze serie is gemaakt met een kuip hennep en biohars.

Okergele kantine met Vepa stoelen uit de Hemp-familieIn de eerste plaats is dit een stevig, 100% biologisch alternatief voor kunststof. We hebben het dan niet meer over een conceptmatige optie in de toekomst, maar een reëel alternatief dat nu in uw inrichting kan worden ingezet. De kuipen zijn ook volledig biologisch afbreekbaar. Aan het einde van de levenscyclus zou er dus geen resterend plastic overblijven.

Maar zelfs biologisch afbreken hoeft niet, want de kuip is volledig te recyclen. “Oneindig herbruikbaar”, noemt Vepa dat. Zonder chemicaliën of andere toevoeging van grondstoffen maakt VEPA van oude stoelen weer nieuwe stoelen.

Zo is deze serie op zich al een duurzame optie, maar bij de productie van hennep zelf wordt CO2 uit de atmosfeer omgezet in stoelen. Hierbij wordt bovendien geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, minimaal gebruik gemaakt van water en de transportuitstoot is door de lokale productie in Nederland nihil.

Barstoelen, barkrukken uit de Hemp-familieHet is dan ook niet zo gek dat het Duitse nova-Institute GmbH deze collectie tot Renewable Material of the Year 2021 heeft uitgeroepen. Daarnaast zijn de stoelen NEN-EN 16139-gecerificeerd, en daarmee bewezen sterk, duurzaam en stabiel. Tevens is de brandveiligheid op orde volgens de Crib 5-test.

Vanaf nu is deze serie klaar voor productie op grote schaal. En daarmee kan GZ deze opnemen in uw duurzame inrichting.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *