Wij doen mee aan de Green Business Club PrintLess Contest: Tone it down!

Wij doen mee aan de Green Business Club PrintLess Contest: Tone it down!

De PrintLess Contest

In april en mei doen wij mee aan de Green Business Club PrintLess Contest: Tone it down! waarin bedrijven en regio’s in Nederland twee maanden lang met elkaar de competitie aan gaan om zo min mogelijk te printen!

Afgelopen jaar deden Accenture, Arcadis, CBRE, Loyens & Loeff, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen VU, Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU en gemeente Amsterdam Zuidas al mee aan de competitie in Amsterdam Zuidas. In totaal werden er tijdens de PrintLess Contest in twee maanden tijd maar liefst 522.941 blaadjes printpapier bespaard!

Vanwege dit grote succes wordt de competitie dit jaar nationaal georganiseerd. Het centrale doel van de competitie: reduceren van het papierverbruik, vergroten van het bewustzijn van het printgedrag en structurele gedragsverandering. En daar doen we met GZ graag aan mee. Want: minder printen is goed voor het klimaat – je stoot minder CO2 uit én minder bomenkap zorgt ervoor dat er meer CO2 omgezet kan worden.

Wist je dat je door het niet uitprinten van één pagina je ca. 200 ml water en 12,7 gr CO2 kan besparen? Ook verbruik je minder energie en inkt en wordt er per 8333,3 blaadjes printpapier één boom bespaard!

Wij doen mee! Jij ook? Probeer zo weinig mogelijk te printen en help ons winnen!

Deel deze pagina: