Supergezond op kantoor

Supergezond op kantoor

Wanneer ben je op kantoor gezond bezig?

De definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie luidt: gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken. Maar ja, zo’n dag op kantoor draagt natuurlijk niet bij aan de huidige healthfreak-standaard. Zitten? Dat is het nieuwe roken. Een gebakje van een collega accepteren? Enkele reis naar de cardioloog. Achter je scherm een bammetje verorberen? Koolhydraten zijn de terroristen uit de schijf van vijf. Hoe komen de twee-en-een-half miljoen Nederlandse kantoormedewerkers toch enigszins gezond door het kantoorleven? Want zeg nou zelf, heb jij na een lange werkdag en het drukke avondritueel met de kids nog puf om naar de tennisbaan of sportschool te fietsen? De hamvraag luidt: hoe blijven we gezond op kantoor?

Met superfood (en dan doelen we niet op de hippe quinoa)
Super lekker hoor, die dropjes in die grote snoeppot op je bureau. Maar gezond? Nee!
• Vervang de inhoud voor gojibessen, ongezouten noten of rijstwafels.
• Of… zet gewoon een fruitschaal op je bureau!
• Neem je eigen lunch mee, zodat je zeker van een gezonde middagmaaltijd kunt genieten. Kies voor een salade of een paar boterhammen met gezond beleg. Stukken beter dan die vette hap uit de kantine (een keer zondigen mag gerust, maar wél met mate).

Met superfaciliteiten
Yoga voor werktijd of spinnen tijdens de lunch…

• Incompany fitness kan een perfecte oplossing zijn. Het kost geen extra tijd en de vrijgekomen adrenaline kan meteen worden omgezet in optimale werkprestaties. Win-win situatie!
• Ook buiten kantoor – maar mét (voordelig) bedrijfsabonnement – sporten draagt bij aan hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een betere werksfeer. Én: superfitte medewerkers. Nog een voordeel: sinds 2007 is bedrijfsfitness vrijgesteld van belasting.
• Wat je zelf kunt doen? Neem de trap, niet de lift! Advies van een collega nodig? Loop even naar hem/haar toe in plaats van de telefoon te pakken. Alle beetjes helpen!

Met een superwerkgever
Een superwerkgever stimuleert beweging. Een superwerkgever zorgt voor een gezonde kantine. Een superwerkgever stimuleert een wandeling tijdens de lunch. Een superwerkgever zorgt voor ergonomisch meubilair, zodat onze fitte lijven de juiste ondersteuning krijgen tijdens kantoorwerkzaamheden.

Oproep aan werkgevers: word ook een superwerkgever. Natuurlijk is een incompany fitnesslocatie een investering, maar vergeet vooral de ROI niet! Creëer een inspirerende inrichting die ruimte biedt voor beweging, ook buiten de gym! Bel met GZ OfficeXperience.

GZ ontwerpt, adviseert en realiseert complete inrichtingsoplossingen binnen werk-, leer- en zorgomgevingen. Zie voor meer informatie: info@gz.nl of bel 075 635 1231

Deel deze pagina: