Duurzame kantoormeubelen

Duurzame kantoormeubelen

Hoe pas je duurzame kantoorinrichting en -artikelen toe?

Duurzaam en groen leven is hot & happening. Datzelfde geldt voor duurzaam en groen ondernemen. Word je stiekem een beetje moe van deze trend? Besef dan dat alleen het behalen van een optimaal bedrijfsrendement niet genoeg is voor de moderne ondernemer. We zijn ook verantwoordelijk voor een stabiele samenleving en een prettig milieu. En besef dat alle kleine beetjes helpen. Hieronder acht tips waarmee je eenvoudig uit de voeten kunt.

1. Gebruik kantoorartikelen zonder oplosmiddelen (geen markers), koop papier en ordners met FSC-keurmerk en recycle!
2. Zijn al die printjes nodig? Facturen kun je eenvoudig digitaal versturen, het levert het milieu én jouw onderneming direct winst op.
3. Let bij de aanschaf van kantoormeubilair of er een milieukeurmerk op rust. Dit meubilair is volledig duurzaam geproduceerd en vrij van afwerking dat het milieu aantast. Koop je meubilair van hout? Let dan op het FSC-keurmerk, dan weet je zeker dat jouw nieuwe kantoormeubelen vervaardigd zijn uit hout afkomstig uit een verantwoord beheerd bos.
4. Kies voor kantoorbeplanting. Voldoende groen op kantoor voorziet de kantooromgeving van zuurstof, filtert de lucht en verhoogt de luchtvochtigheid voor een beter werkklimaat. En het is ook nog eens enorm verantwoorde kunst. Doen!
5. Bespaar energie. Kies voor verlichting met bewegingsmelders. Ga daarnaast alleen voor apparatuur met het Energystar of GEEA-label (Group for Energy-Efficient Appliances). Deze apparaten hebben een energiezuinige werking en schakelen na bepaalde tijd automatisch uit. Koop bewust: een inkjetapparaat verbruikt zo’n 40% minder energie dan een laserapparaat.
6. Hoe zit het met de kantine? Wordt er eerlijke koffie en thee geschonken? En waarin dan precies? Gebruik je plastic of kartonnen wegwerpbekertjes of kies je voor mokken? Bij een duurzaam kantoor horen ook verantwoorde voedingsmiddelen. Kies voor EKO, dit keurmerk geeft aan dat het product afkomstig is van de biologische landbouw. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Boeren gebruiken geen genetisch gemodificeerde zaden en veehouders hebben een diervriendelijke werkwijze (bron: voedingscentrum.nl).
7. Kijk ook aan de inkoopkant naar groene partijen. Wat doen jouw beveiliger, schoonmaker en traiteur aan een groene samenleving? Maken ze gebruik van milieuvriendelijke bedrijfsauto’s en schoonmaakmiddelen en bereiden ze op biologisch verantwoorde wijze? Zeker de moeite waard om eens na te vragen!
8. Zit je wel eens weg te puffen op kantoor? En dan? Zet je een raam open? Doe dan ook de verwarming een tandje lager. Je (be)spaart niet alleen het milieu, maar ook op het energieverbruik! Hetzelfde geldt voor gebruik van de lift. Die heb je toch lang niet alle keren nodig? Bespaar energie en krijg zelf een portie extra: neem de trap!

Respect en aandacht voor onze omgeving

GZ OfficeXperience draagt ook graag bij aan een duurzame samenleving. We tonen respect en aandacht voor onze omgeving door bij te dragen aan het milieu en aan gezondheid. Altijd met het oog op verbetering. Voor onze omgeving, voor onze medewerkers en voor het ideaal ‘cradle to cradle’.

Deze principes zijn de basis van onze samenwerking met Stichting kantoormeubelrecycling. Deze stichting draagt zorg voor het afvoeren en hoogwaardig recyclen van kantoormeubilair ten behoeve van duurzame kantoorinrichting. Zo kunnen oude meubels rekenen op een nieuwe look en dito bestemming. Vaak wordt oud meubilair via containers afgevoerd en belandt het bij het bouw- en sloopafval. Stichting kantoormeubelrecycling recyclet op hoogwaardige wijze. Dit levert winst op voor het milieu én winst voor de cliënten van diverse hulporganisaties en non profit-organisaties die kunnen rekenen op de steun van de stichting. Duurzame kantoorinrichting anno nu.

Deel deze pagina: