Portfolio

Boon Edam

Inrichting van ruimtes:

Oppervlakte:

Merken:

Kantoor/vergaderruimte/ club/ lounge

Forbo, Interface

Samenvatting:

Een ruimtelijke indeling met vele flexplekken, een nieuwe werkcafé en een presentatiezaal.

Boon Edam is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is met de productie van draaideuren en beveiligingstoegangen. Bijna iedere draaideur waar jij doorheen loopt is gemaakt door Boon Edam.

Voor de grootschalige verbouwing van het Europese hoofdkantoor is GZ al vanaf de eerste schetsen betrokken geweest. In samenwerking met de bouwkundig architect (TBE-ZA) heeft de studio van GZ het ontwerp gemaakt voor de indeling van de ruimte, het vloerplan en het meubilair met de bijbehorende kleuren en materialen. Voor het ontwerp van de kantoorinrichting waren de producten van Boon Edam de grootste inspiratie. Zo is de receptie een weerspiegeling van de toegangspoortjes en is er op maat gemaakte wandbekleding toegepast waar de technische tekeningen van de draaideuren op te zien zijn.

Voor de ruimtelijke indeling van het pand, was de nieuwe flexibele manier van werken het grootste uitgangspunt. Boon Edam heeft gemerkt dat gedeeltelijk thuiswerken in de nieuwe situatie zou blijven. Dus activiteit gerelateerde ruimtes zijn onderdeel van het ontwerp. Er is een grote vergaderruimte dat een flexibel wand heeft die van één ruimte, 2 ruimtes kan maken.

Door gebruik te maken van verschillende kleurvlakken in de vloer wordt de functie van iedere ruimte herkenbaar. Zoals de kleur groen staat voor vergaderen en overleggen, de kleur grijs staat voor werkruimtes en de beige vloer staat voor loungen en ontspanning.  De duurzame vloeren van Interface en Forbo zijn een reflectie van Boom Edam-huisstijl.

De nieuwe inrichting met een presentatiezaal met maatwerk tribune, het nieuwe werkcafé en de vele flexplekken wordt het nieuwe hoofdkantoor van Boon Edam een voorbeeld van het werken anno nu.

Deel deze pagina: