School is cool!

School is cool!

Hoe richt je een schoolgebouw in?

Lange gangen. Overvolle kapstokken onder de ramen van de lokalen. Galmende geluiden. Een indringende zomer. Hordes leerlingen. Strenge docenten. Voor veel mensen een herkenbaar beeld. Ons doel? Dat de nieuwe generatie op een andere manier terugdenkt aan ‘toen.’

Schoolinrichting

Volgens architect Herman Hertzberger moet een schoolgebouw aan twee tegenstrijdige voorwaarden voldoen: Enerzijds moet het een veilige omgeving bieden, maar anderzijds moet het spannend, uitdagend en prikkelend zijn. (bron: leraar24.nl). Steeds vaker stapt men af van het traditionele beeld zoals hierboven geschetst. Nog vaker komt het besef dat de inrichting van een school een groot effect heeft op de sfeer, concentratie en manier van werken. Deze moet één-op-één matchen met de onderwijsvisie. Welke factoren een rol spelen? Kleur- en materiaalgebruik, verlichting, opstelling van meubilair enzovoort. Wat blijft is dat een onderwijsinstelling aparte lokalen nodig heeft, zit- en werkgelegenheid voor leerlingen en docenten, een centrale plek in de klas waarop informatie gedeeld kan worden, gelegenheden waar in stilte kan worden gestudeerd, een kantine. De inrichting echter, die kan anders. Leuker, beter, inspirerender. Hoe?

Het onderwijs van morgen

Denk bij de inrichting van een schoolgebouw aan morgen. Aan het onderwijs over een paar jaar. Wat wordt de omvang van een groep studenten? Welke behoefte is er aan klassikaal onderwijs? Neemt zelfstudie een vlucht? Hoe creëer je verbondenheid met de onderwijsinstelling? Hoe laat je offline en online elkaar versterken? Vraagstukken waar men het antwoord wellicht (nog) niet op heeft, maar waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden bij de inrichting van een schoolgebouw. Flexibiliteit is key. Denk aan speciale wanden waarmee je lokalen kunt vergroten en verkleinen en ook flexibel meubilair is volop voorhanden. Faciliteer optimaal op technisch gebied. Benut alle kansen. Wordt er vandaag nog geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden? Dat kan morgen zomaar anders zijn!

Sfeer van een schoolgebouw

Heb je de grote lijnen in beeld? Motiveren en inspireren begint met het juiste kleur- en materiaalgebruik. Hoe richt je een lokaal zodanig in dat leerlingen gemotiveerd en geïnspireerd raken en minimaal afgeleid worden? Een standaard antwoord is er niet. Oplossingen daarentegen volop. Laat je informeren door een expert. Ook op functioneel en ergonomisch gebied.

Financieel verantwoordelijk inrichten

In het onderwijs wordt ieder dubbeltje wel drie keer omgedraaid. Het duurzaam (en flexibel!) inrichten en het omlaag brengen van het energieverbruik zijn zaken waarmee je flink en op langere termijn kunt besparen. Een digitaal schoolbord is zo’n duurzame oplossing. En denk ook eens na over isolatie. Zo’n 50% van de onderwijsinstellingen in Nederland verbruikt meer energie dan nodig. Besparen doe je tevens met een optimaal binnenklimaat. Dit heeft een positief effect op het ziekteverzuim van zowel leerlingen als docenten. Laat je goed informeren!
Met de juiste schoolinrichting wordt de basis voor onderwijs van topkwaliteit gelegd.

Onderwijsmeubilair van GZ

Jaarlijks verzorgt GZ diverse inrichtingen in het onderwijs. En voor ons houdt het niet op bij het afleveren van stoelen en tafels. We denken graag met de klant mee, zowel voor als na de aanschaf van onderwijsmeubilair. GZ is er voor materiaalbehoud en kostenbesparingen.

Deze onderwijsinstellingen rekenden al op de expertise van GZ:

  • Alle vestigingen van ROC Regio College in Zaanstreek Waterland
  • Trias VMBO, Krommenie
  • Compaen vmbo, Zaandam
  • Zuiderzee college, Zaandam

GZ ontwerpt, adviseert en realiseert complete inrichtingsoplossingen binnen werk-, leer- en zorgomgevingen. Zie voor meer informatie: www.gz.nl of bel 075 635 1231.