Kantoorwerk in vakantietijd

Kantoorwerk in vakantietijd

Vakantietijd op kantoor overleven

Een verlaten kantoortuin. Lege bureaus. Oorverdovende stilte. Alle collega’s zijn vrij, genieten van de zon, zijn op een (wellicht) welverdiende vakantie of klussen wat in huis. Maar jij niet! Jij bent op kantoor om de boel draaiende te houden. Hoe kom je deze vakantieperiode door?

Geniet van de vakantietijd!

Er zijn echt genoeg redenen om blij te zijn dat je nog gewoon op kantoor zit:

  • Jij hoeft niet in het hoogseizoen op vakantie. Lees: je bespaart kapitalen.
  • Er is voldoende parkeerplek.
  • Je hebt wekenlang geen last van die irritante collega met dito stem.
  • Jouw klanten hebben ook vakantie. Lees: je kunt vergeten klussen oppakken en toch een uurtje eerder naar huis.

Puin ruimen

De vakantietijd is dé tijd bij uitstek om eens flink puin te ruimen. Breng dossiers terug naar het archief, ruim je bureaula op, zet de laatste puntjes op de i in de notulen, bestel de benodigde kantoorartikelen, bereid die belangrijke meeting voor, leer die andere verstekeling op kantoor nu eindelijk eens wat beter kennen, maak nieuwe plannen. Nu heb je er tijd voor!

Houd de tent tijdens de vakantietijd draaiende

Achterblijven op kantoor brengt nogal wat verantwoordelijkheden met zich mee. Ontloop ze niet! Jouw leidinggevende heeft blijkbaar het volste vertrouwen in jouw kennis en kunde. Bewijs dat hij/zij gelijk heeft en pak deze kans met twee handen aan.

Op de kaart

Gebruik de tijd om de laatste trends op jouw vakgebied te volgen. Lees vakbladen, doe actief mee aan discussies via LinkedIn (of start zelf een discussie), bekijk welke beursdeelnamen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de status van het bedrijf waar je werkt. Kortom: zet jezelf én jouw werkgever op de kaart.

Deel deze pagina: