Turnkey, wat is dat?

Turnkey, wat is dat?

Turnkey kantoorinrichting

Turnkey, op z’n Hollands: sleutel- of gebruiksklaar, is een inrichting waarbij de volledige verantwoordelijkheid ligt bij de kantoorinrichter. Deze inrichter regelt alles, van idee tot concept tot uitvoering. Een kijkje in de keuken…

De basis voor een inrichting is de wens van de klant. Dat kan van alles zijn: verbouwen, uitbreiden, krimpen, verhuizen, een nieuwe manier van werken, een nieuwe indeling of gewoon een ander interieur. De inrichter zet alle wensen op een rij en filtert daaruit een lijst met eisen. Denk aan de hoeveelheid werkplekken in betreffende ruimten, eisen aan de kantine of receptie, locatie van toiletgroepen enzovoort. En dan? Schetsen maar!

Fase 1: inzicht
De interieurarchitect gaat aan de slag met de plattegrond ofwel het vlekkenplan. De eerder genoemde eisen spelen hierin de hoofdrol. Welke afdelingen hebben veel contact met elkaar? Hoeveel mensen werken er in de buitendienst? Is er behoefte aan multifunctionaliteit, zodat een flexplek ook gebruikt kan worden als spreekkamer? De eerste indeling laat zien wat er in een werkruimte past, wat er qua Arbonormen mogelijk is enzovoort.

Fase 2: uitwerken
Aan de slag met het voorlopige voorstel! Wat voor meubilair heeft de voorkeur? Wat is het budget? Wordt de kantine een ruimte met tafels en stoelen of wil je er meer van maken? In deze fase kan de inrichter gerichte oplossingen aandragen. En als er verbouwd moet worden? Dan worden er in allerijl offertes aangevraagd. Zodra alle zaken in kaart zijn gebracht transformeert de eerste schets zich tot een voorstel. In dit voorstel komen ook de stoffen, materialen en kleuren aan de orde en komt er meer duidelijkheid over de exacte kosten van het project.

Een groot deel van het budget gaat zitten in dingen die je niet ziet. Denk aan verbouwingen, aan toiletgroepen en nieuwe plafonds. Randzaken die niet direct in het oog springen. Verder heb je de kosten voor een groot deel zelf in de hand. Ben je helemaal gevallen voor de look & feel van de interieurarchitect, maar past het niet volledig binnen jouw budget? Kies dan voor een mix van gave eyecatchers als verlichting en waanzinnige visuals en desgewenst wat eenvoudiger meubilair in de werkruimtes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Daarnaast zijn er voldoende besparingsmogelijkheden. Denk aan Luxaflex die al jaren dienst doet, deze is vaak nog in prima staat. Overigens zijn niet alle opdrachtgevers happig op het vrijgeven van het budget. Jammer, want zo voorkom je voorstellen die je niet kunt bekostigen!

Fase 3: aan de slag!
De aanlooptijd is afhankelijk van de grootte van het project. Doorgaans neemt dit 2-4 weken in beslag. Deze tijd gaat zitten in het vormgeven van het voorstel, de terugkoppeling van de klant en de verwerking hiervan. Vervolgens moeten we inzake het meubilair rekening houden met een leverperiode van 6-8 weken. Tijdens deze periode is de inrichter, vaak samen met de aannemer, al hard bezig met de realisatie: werkschoenen aan en handen uit de mouwen! Het spreekt voor zich dat een strakke planning, goede tekeningen en de juiste instructies noodzakelijk zijn om (te) veel overlast te voorkomen. Na (de verbouwing en) het aanbrengen van de vloer- wand- en raambekleding is het tijd voor het plaatsen van het meubilair. En dan? Dan kan ook jij weer aan de slag. In een waanzinnige, inspirerende en innovatieve werkomgeving waarmee je jaren vooruit kunt. Aan het werk!
Meer informatie

Op zoek naar een turnkey inrichter met bakken ervaring en evenzoveel inspiratie? GZ OfficeXperience does it! GZ heeft een interne ontwerpstudio onder leiding van vakkundige interieurarchitecten. Hier worden ontwerpen, impressies en uitgebreide voorstellen geproduceerd. En de realisatie? Ook de uitvoering is bij GZ in goed handen. Neem contact op via info@gz.nl of 075-6351231.

Deel deze pagina: